Θεραπείες Ευεξίας

Δίαιτα απώλειας βάρους
O μηχανισμός της απώλειας βάρους είναι απλός. Όταν «καις» περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις θα χάσεις βάρος. Ωστόσο, ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους πρέπει να σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο τρόπος ζωής και διατροφής ενός ατόμου. Πρέπει να βασίζεται τόσο στις διατροφικές επιλογές του κάθε ατόμου, όσο και στις ώρες στις οποίες μπορεί κάποιος να γευματίσει.
Δίαιτα αποτοξίνωσης
Το ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αποτοξίνωσης, δηλαδή φιλτραρίσματος και αποβολής των ξένων προς αυτό ουσιών. Η μακροχρόνια τοξίκωση του οργανισμού παρεμποδίζει μια σειρά από φυσιολογικές λειτουργίες και μπορεί να προκαλέσει πτώση της ενεργητικότητας, παρατεταμένη κόπωση, κακή διάθεση, πονοκεφάλους, αύξηση βάρους και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά και σοβαρότατες παθήσεις. Επειδή η επιβάρυνση του οργανισμού με τοξικές ουσίες είναι συνήθως αποτέλεσμα δεκαετιών, η προσπάθεια ενίσχυσης των φυσικών μηχανισμών αποτοξίνωσης πρέπει να γίνεται με ήπιους διατροφικούς χειρισμούς και όχι με ακραίες μεθόδους όπως η πλήρης αφαγία ή η αποκλειστική κατανάλωση χυμών.
Λεμφικό μασάζ
Το λεμφικό μασάζ ή λεμφική αποστάγγιση ή λεμφοντραινάζ σώματος, εκτελείται πάνω στους λεμφικούς αγωγούς του σώματος και στα λεμφογάγγλια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα λεμφαγγεία. Με τις κατάλληλες πιέσεις στα λεμφογάγγλια και το «ντραινάρισμα» των λεμφικών αγγείων, επηρεάζονται θετικά τα ζωτικά όργανα του σώματος και βελτιώνεται θεαματικά η λειτουργία τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ